Stanislav Šenkýř

stanislav.senkyr@pirati.cz

Bio

Stanislav Šenkýř (* 15. červen 1999) je členem Pirátské strany od řijna 2017. Pochází z Rožnova pod Radhoštěm, od června 2018 však přechodně pobývá v Praze-Holešovicích. Osobně by se chtěl zasloužit o to, aby se o politiku na jakékoliv úrovni zajímalo více mladých lidí. Mezi jeho cíle patří větší otevření a zjednodušení komunální politiky.

Vystudoval všeobecné Gymnázium v Rožnově pod Radhoštěm. Od září 2018 plánuje nastoupit do bakalářského studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, obor Matematika pro IT.

V současné době pracuje jako Check-In Agent na Letišti Václava Havla v Praze. Jinak jeho pracovní zkušenosti čítají pouze příležitostné brigády. Mezi ty významnější patří pozice průvodce ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nebo práce pro Středisko volného času v Rožnově pod Radhoštěm.

Mezi jeho záliby patří hudba (tvorba, hra na kytaru, zpěv i poslech), dále psaní, programování na amatérské úrovni a textová sazba. Dále se zájmově věnuje korektuře a cizím jazykům (angličtina, ruština a norština).