Zdeněk Třos: „Družstevní bydlení, transparentnost městských firem a komunitní akce jsou hlavní témata, kterým se chci věnovat. "

Jednou z priorit by měla být výstavba bytů pro seniory i podpora družstevního nebo spolkového bydlení. Zajištění bydlení pro seniory by částečně mohlo vyřešit upravení několika bytů z bytového fondu Rožnova na byty bezbariérové a výstavba nových bezbariérových bytů na městských pozemcích.

Líbí se mi také spolkové bydlení, tzv. baugruppe. Spolky by mohly být založeny buď přímo občany, nebo prostřednictvím profesionálního organizátora či odborníka a o městské pozemky by se ucházeli v soutěži, kde získají právo stavby a ze svých prostředků postaví bytový dům. Město za poskytnutý pozemek získá v domě určitý počet bytových jednotek, v nichž bude moct nabídnout bydlení např. seniorům nebo občanům s omezenou pohyblivostí. Nyní se nabízí možnost odkupu pošty, která by byla ideální pro tento typ spolkového bydlení. Zde by se navíc mohla nainstalovat moderní zelená zarostlá střecha.

Vždy jsem byl zastáncem rozumných investic, které město nezadluží a jsou přínosné pro obyvatele.

Rožnovu také chybí důstojná tržnice, kterou bych si představoval jako komunitní centrum pro pořádání menších kulturních akcí a workshopů. Bylo by to místo pro setkávání různých komunit, jako např. maminek s dětmi, rodin, zahrádkářů a podnikatelů. V neposlední řadě by tržnice sloužila okolním farmám i malým firmám, vyrábějícím lokální produkty.

Mým dalším cílem je prosazení periodických výběrových řízení každých 5-6 let na jednatele městských společností a nový manuál na veřejné zakázky malých rozsahů, týkajících se také městských společností. Jako člen dozorčí rady jedné z městských společností jsem se snažil, aby veřejné zakázky malých rozsahů byly lépe zpracovávány, dostaly se do širšího okruhu potenciálních dodavatelů, čímž by se zvýšila transparentnost při zadávání těchto zakázek.

Zejména v této nelehké době Rožnov potřebuje na radnici lidi, kteří budou pro město pracovat na plný úvazek. Nebudou sedět na dvou židlích nebo řešit problémy Rožnova na poloviční úvazek. Jsme připraveni vést město naplno a zúročit naše dosavadní politické, profesní i životní zkušenosti.