Zkušenosti s lepsimisto.cz

14. 09. 2018
Zkušenosti s lepsimisto.cz

Znáte Lepsimisto.cz? My ano a tady jsou naše dlouhodobé zkušenosti.

Není obvyklé chválit práci vedení radnice, ale přece jenom bychom rádi upozornili na věc, která se za poslední čtyři roky rozjela, jsme s ní relativně spokojení a sami ji využíváme.

Jedná se o platformu www.lepsimisto.cz
Pro ty, kteří ji ještě neznáte tak tato platforma slouží k hlášení závad, ale také nápadů na zlepšení míst ve Vašem okolí. Považujeme to, za výrazný krok ke zvýšení angažovanosti občanů. V této platformě je možné hlásit různé nedostatky – jako jsou rozbité lavičky, koše nebo nefunkční lampy veřejného osvětlení. Také je zde možnost přidávání námětů na zlepšení, třeba kde je možno dodělat chodník, nebo přidání dopravního zrcadla.

Sami jsme již podali již 17 námětů. Některé byly již úspěšně vyřešené, jiné stále čekají na vyřešení a některé byly označeny jako neřešitelné.
Z vyřešených můžeme například jmenovat tyto:
https://www.lepsimisto.cz/tip/asfaltove-napojeni-cyklostezky-na-lavku-u-muzea Obrázek lepsimisto

Nebo tento.
https://www.lepsimisto.cz/tip/spatne-vyspadovana-komunikace Obrázek lepsimisto

Jsou zde však i případy, kde jsme se ještě realizace nedočkali.
https://www.lepsimisto.cz/tip/zpevnene-spojeni-cyklostezky-a-prilehle-komunikace Obrázek lepsimisto

A bohužel případy, kdy jsme se nedočkali odpovědi.
https://www.lepsimisto.cz/tip/vybudovani-chodniku Obrázek lepsimisto

Pokračování a rozvoj používání této platformy, budeme nadále podporovat, protože v tom vidíme možnost zapojení občanů do dění ve městě a participaci na vývoji města.

Jelikož již máme zkušenosti s používáním této platformy tak v případě zvolení do zastupitelstva, budeme prosazovat:

• Aby na každý nový podmět přišla odpověď nejpozději do 4 pracovních dnů (tato první odpověď nemusí být nijak konkrétní. Důležité je, aby občan dostal jistotu, že se podmětem někdo zabývá).
  • Zavedeme 1x za půl roku setkání se zadavateli těch příspěvků, které se zatím nepodařilo vyřešit. Setkání by mělo být za účasti vedení radnice a povede se diskuze, zda jsou podměty realizovatelné.
  • Zasadíme se o to, aby na všechny již zadané podměty přišla odpověď od města.

Autor článku

Ing. Petr Hejný, DiS.Petr Hejny